L'INCREÏBLE MÓN DELS ANIMALS...

Sabíeu que:
- Un mamífer tan singular com el dromedari, té diverses maneres de contrarestar la manca d'aigua de les zones tan àrides a on viu. D'una banda, la gepa l'ajuda a acumular greix que es va desfent a mida que necessita hidratar-se i, de l'altra, procura que la gran majoria de les seves excrecions siguis sòlides (fins i tot, l'orina).
- Quan els peixos arquers detecten un insecte, quiet o caminant sobre la branca d'alguna planta que sobresurt de l'aigua, s'hi acosten lentament i, amb una punteria sorprenent, li llancen un doll d'aigua que fa caure la presa per a, seguidament, ser devorada.
-  El colibrí de Helen, endèmic de Cuba, és probablement, l'ocell més petit del món. Amb una massa d'aproximadament 1.8 grms i una llargada de 5 centímetres (més o menys, com una abella). Tot i això, és un gran volador i abat les seves ales 80 vegades per segon, massa ràpid perquè ho capti la vista humana.
- Podem trobar anèl.lids d'1mm escacs, a d'altres que, en casos excepcionals, poden arribar a fer més de 3 metres. Els més nombrosos són els poliquets, coneguts també com a "cucs marins".
- Els basiliscus o llangardaix Jesucrist, com se'l coneix popularment, és un dels rèptils més curiosos que existeixen, ja que té l'habilitat de caminar sobre la superfície de l'aigua. Les seves potes posteriors estan proveïdes d'uns lòbuls dèrmics que funcionen com a aletes, els quals augmenten la superfície de suport sobre l'aigua. Aquests són enrotllats quan l'animal camina per terra.
- Pel que fa al grup dels Mol.luscs: Un grup de científics japonesos han observat l'estrany ritual d'una espècie de llimac que es troba a l'Oceà Pacífic i que és la primera criatura coneguda que pot copular repetidament amb un penis que va renovant.
- Dels artròpodes, es va descobrir que l'aranya Photoneutria, que habita a alguns indrets de Sud Amèrica, és una de les més verinoses que existeixen i, en el cas dels homes, una picada seva, pot provocar una dolorosa erecció en el penis.
Fins i tot, els més compromesos, ens han ensenyat que els humans, amb la contaminació, esdevenim autèntiques "bombes nuclears" i posem en perill els ous dels amfibis que acaben generant mutacions genètiques que originen malformacions brutals.


7 comentaris:

Guau, com escrius Vanesa! Que bonic ha quedat :-). Lucas

HA SIGUT UNA EXPERIÈNCIA GENIAL😃😃😜😏
I HEM TINGUT SORT DE NO TENIR EXAMEN!!!!!!!!
AINA.M

MARTA BUENO: És una experiencia molt bonica i trobo que tots els treballs ens han sortit molt bé!!!!!
FELICITATS A TOTS!!!!!!! :)

va ser molt divertit fer la presentació i vam aprendre coses noves .
Judith

MONTSE:HA SIGUT MOLT INTERESANT!!!☺😊

Tots l´hem fet molt bé!!!

Que guapusss sortiu tots a les fotos!!!

Publicar un comentario