MATEMÀTICS AMB FUTUR...

Aquest curs, els alumnes de cinquè de l'escola, han participat del reconegut i prestigiós concurs matemàtic, "Les proves Cangur", organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques. Aquest any, per primera vegada, s'ha fet extensiu als alumnes del cicle superior de la primària i han participat més de 17.000 alumnes de més de 300 escoles diferents. Els resultats oficials no els tindrem fins a l'abril, però ja podem felicitar-vos a tots per la vostra participació i implicació en tot el procés. Us deixem una de les preguntes d'aquest curs, a veure què tal se us donen les matemàtiques. Si voleu veure la prova sencera, podeu descarregar-vos-la a l'enllaç.


En Joan ha construït un cub utilitzant 27 cubs petits blancs i negres, tal com mostra la figura. Dos cubs petits del mateix color no tenen mai cap cara en comú. Quants cubs petits de color blanc ha usat en Joan?

5 comentaris:

Han estat molt difícils i divertides. És una experiencia molt maca :-). Lucas

MARTA BUENO: Les proves cangur han estat molt emocionants i només l'esforç que hem fet ja té mèrit. Espero que tots estiguem orgullosos de la nostra feina.
ENDAVANT LES PROVES CANGUR!!!!!!!

MONTSE: Les proves cangur han sigut molt divertides.

MARTA BUENO: Crecque les proves cangurs han estat molt intressant i molt motivador

Les proves cangur han estat molt divertides i també han estat molt difícils. Yaiza

Publicar un comentario