BUSCANT "PI"...



Fa dies que a les classes de matemàtiques de 6è ens estem endinsant en l’apasionant món del càlcul de les àrees i dels perímetres de figures planes.
Avui però, hem hagut d’investigar la relació existent entre la longitud de la circumferència i el seu diàmetre, mesurant amb un cordill diferents objectes circulars.
Tot i que les nostres mesures han estat força inexactes, hem pogut arribar a descobrir allò que els matemàtics van anomenar "el nombre Pi (Π)". Ara ja sabem que el diàmetre d'una circumferència cap 3 vegades i una "miqueta" en la longitud de la circumferència, i que aquesta "miqueta" és un nombre constant, el valor del qual el trobem normalment aproximat a 3,1416.
Al següent enllaç (http://www.xtec.cat/~jjareno/activitats/pi/intro.htm) trobareu informació molt interessant i moltes anècdotes i curiositats, com per exemple aquestes:
  • El matemàtic que va "batejar" el nombre Pi va ser William Jones al 1706. Va triar la primera lletra de la paraula "Perímetre" en grec. Tot i així qui va aconseguir que es generalitzés el seu ús va ser Leonhard Euler (1707-1783).
  • Un matemàtic britànic, William Shanks, va dedicar 20 anys de la seva vida a calcular 707 decimals de Pi i els va publicar  l'any 1873, però al 1946, un altre matemàtic, D.F. Ferguson, va descobrir que a partir del decimal 528 estaven equivocats.
  • Actualment es coneixen 206.158.430.000 decimals!!!!
I...aquí tenim als nostres investigadors i investigadores!



6 comentaris:

MARTA BUENO : Un experiment molt intresant i curiós que ens ha fet descubrir coses que ens han resultat molt peculiars

A sigut un descobriment molt important per a mi , m`ha resultat molt interesant haver pogut descobrir aixo , i a la vegada s`ha apren molt.
Paola Amposta Giraldo

MONTSERRAT: Ha sigut un experiment molt interesant.

Hem aprés una cosa més de les matemàtiques, que son molt importants a la vida. Espero apendre més al llarg de tot el curs.
LUCÍA MARTÍNEZ

ha sigut un aprendisatge molt interesant i complicat
PAULAAAA I AINAAAAAA. M

Ha sigut molt interessant "buscant Pí" i ens ha fet descobrir coses molt bones.Yaiza.

Publicar un comentario